Træ spiseborde – et tidløst valg

Træ spiseborde – et tidløst valg

januar 31, 2022 Slået fra Af Admin

Boligtrends skifter, det ved alle – men det kan være en dyr fornøjelse hvis hele møblementet skal skiftes ud hvert 5 år. Nogle ting bliver selvfølgelig naturligt slidt, og er ikke så dyre at skifte ud, men et spisebord kan, hvis man passer godt på det, holde hele livet – især træ spiseborde, og derfor er det også et tidløst valg der passer ind i næsten enhver bolig. Vil du se et smukt udvalg af dansk producerede spiseborde, så kan du finde det hos https://traefolk.dk/.

Træ klæder alle stilarter

Der er ingen tvivl om at et træ spisebord især passer godt ind i den kølige nordiske og minimalistiske stil, hvor det naturlige materiale er med til at skabe ro i indretningen. 

Har du valgt at indrette mere rustikt, moderne, eller i en ældre stilart, så er der også masser af muligheder med et træbord. Har du tidligere indrettet i en stil med mørkt træ kan du også sagtens bruge dit mørke spisebord selvom du vælger en lysere stil.
Du har også altid mulighed for at male eller behandle dit træbord så det får et andet look.

Problemfri vedligeholdelse

En anden grund til at træ spiseborde altid har været populære og stadig er det, er sandsynligvis også den problemfri vedligeholdelse. De fleste spiseborde af træ skal blot tørres over med en fugtig klud, evt. med en smule opvaskemiddel i vandet.
Derudover kan du vælge at oliebehandle dit bord et par gange om året, for en mere smudsafvisende overflade.
Har du genstridige pletter, eller vil du bare passe godt på dit bord, kan du også give det en sæbebehandling ca. hver 2. – 3. måned. 

  1. Bland 1 del sæbespåner og 4 dele vand, og lad blandingen stå lidt så den bliver tyk. 
  2. Smør bordet ind i et godt lag, og lad det virke et kort øjeblik
  3. Tør herefter sæben væk igen, og sørg for at tørre bordet grundigt efter. Dit bord vil nu igen stå med en flot overflade, som også er smudsafvisende.

Har du fået dybe mærker i bordpladen eller pletter der er tørret ind i træet, så er det med et spisebord i god kvalitet også ofte muligt at slibe bordpladen ned og derefter give det en behandling der passer til typen af træ.

Spiseborde i alverdens design

Vælger du et træ spisebord, så er det ikke ensbetydende med at du får det samme bord som alle andre, for træ spiseborde findes i lige så mange designs som alle andre typer af spiseborde.
Få et unikt træbord ved at vælge: 

  • Størrelse
  • Form
  • Trætype
  • Planker eller enkelt plade
  • Håndlavede træ spiseborde osv. 

Hvad koster et træ spisebord? 

Overvejer du om du har råd til et træ spisebord, så behøver du ikke at bekymre dig, for ligesom med mange andre spiseborde er der noget for ethvert budget.
Dog er det med træ sådan at det er et kvalitetsmateriale, og findes i mange forskellige sorter.
Fyr- og nåletræ er noget af det billigste, mens f.eks. eg og mahogni er langt dyrere, men også en meget mere hård træsort. Så du får hvad du betaler for når du vælger et træbord.