Har din virksomhed problemer med One Stop Shop? Få den hjælp I har brug for

Har din virksomhed problemer med One Stop Shop? Få den hjælp I har brug for

december 24, 2021 Slået fra Af Admin

Når man driver en virksomhed, og især hvis det er en webshop, sælger man ofte et udvalg af alverdens varer. Det kan være alt fra IT til makeup til legetøj – der er nærmest ingen ende på, hvad ens virksomhed kan gøre sig i. 

En helt ny verden åbner sig med ens webshop, og pludselig kan man nå ud til Europa og hele jorden. Glæden kan dog dale lidt, når man finder ud af, at det ikke bare er salg og marketing. Der er regler og reguleringer, man skal følge og overholde. Heldigvis er der gode råd at hente. 

One Stop Shop – moms i Europa gjort nemt 

Det er næsten ikke til at tænke sig et produkt, som man kan sælge, uden at der er moms involveret. Men ved salg af varer i EU kom der nye regler den 1. Juli 2021. Disse omhandler især moms. 

Det kan selvfølgelig være irriterende, for nu skal man til at finde ud af, hvad det betyder for ens virksomhed, og hvad man skal gøre anderledes. For de fleste webshops der sælger i Europa, betyder det brug af One Stop Shop. Skal man bruge hjælp til det, kan man læse mere her https://www.timevat.com/services/one-stop-shop/, så du kan få styr på sagerne. 

Hvad er One Stop Shop? 

En hurtig søgning online giver ikke nødvendigvis de mest heldige resultater, hvad angår en forklaring på, hvad i alverden One Stop Shop er. Ældre definitioner på butikker der samlede så mange forskellige varer som muligt under et tag, for at kunderne ikke skulle rundt i hele byen, er trods alt ret så outdated – det har været hverdag i årevis. 

Moms One Stop Shop er en frivillig ordning, så man er ikke tvunget med. Men det kan stadig være smart nok at melde sig ind. Ordningen hjælper med at betale moms i hele EU, hvilket kan være rart med de nye regler. 

For hvad der skal betales i moms kommer an på, i hvilket land man sælger sit produkt. One Stop Shop skal på den måde hjælpe en med at få betalt den rigtige moms, alt efter hvor man sælger sine varer til. 

Hvilke betydninger har det for dig? 

Det betyder selvfølgelig, at man enten skal tilmelde sig One Stop Shop, eller selv holde tungen lige i munden når der skal betales moms. Det betyder også, at konkurrencen imellem webshops i EU-lande bliver mere lige – hvilket ofte vil være godt, hvis du bor og sælger fra Danmark. 

Mere irriterende er det, at I måske skal foretage nogle ændringer i jeres IT-systemer. For når der sker en ændring et sted, så er det nogle gange nødvendigt med en ændring et andet sted. Især ens ERP-system kan have brug for at blive set igennem en ekstra gang. 

Nye regler og brug af One Stop Shop kan godt få dig og din virksomhed til at føles fortabt. Heldigvis er der råd at hente. One Stop Shop er ikke enden – det er en ny start.