Sådan vælger du det perfekte sofabord!

Sådan vælger du det perfekte sofabord!

august 14, 2021 Slået fra Af Admin

At vælge et sofabord til din stue virker som en let nok opgave, når du først tænker over det. Du shopper lidt rundt online, lægger det bord du godt kan lide i kurven og får det leveret hjem, men efter nærmere refleksion er der mange flere beslutninger om at vælge det rigtige sofabord, end det ser ud til.

Først skal den have den rigtige størrelse – både i højden og i længde og bredde. Det skal være den rigtige skala og stå i forhold til rummet og skal arbejde med alle dine eksisterende møbler. Materialet skal passe til din livsstil og fungere godt i rummet. Det skal endda passe til din families behov, uanset om det betyder, at det skal være børnevenligt eller have tilstrækkelig opbevaring til fjernbetjening og andre diverse ting.

Først efter at du har besvaret alle disse spørgsmål, kan du virkelig begynde at finde det perfekte sofabord til dig og dit rum. Så hvordan vælger du et sofabord fra start til slut? Vi har fundet frem til fem regler, du skal følge, før du vælger et sofabord. 

Vær opmærksom på højden på dit sofabord

Der er ikke noget mere træls end et sofabord, der er for højt eller for lavt. For at sikre, at du føler dig godt tilpas i din stue, skal du vælge et sofabord, der er i samme højde som puderne på din sofa eller en til to centimeter lavere. Hvis det bliver mere end det, risikerer du, at rummet ser ud og føles lidt mærkeligt. 

nyt sofabord

Vær opmærksom på proportionerne

På samme måde som at finde et sofabord, der har den rigtige højde, bør du kigge efter et, der har den rigtige længde i forhold til bredden på din sofa. En god huskeregel er, at dit sofabord skal være cirka to tredjedele af din sofa.

Vær opmærksom på, hvor du placerer sofabordet

Når du har fundet ud af den højde og længde, du leder efter, er det tid til at vælge den ideelle form på dit sofabord. Ofte kommer valget mellem et firkantet, rektangel, rundt eller ovalt sofabord ned til den længde og afstand, der kræves omkring det. Traditionelt burde dit sofabord være 30 til 45 cm væk fra din sofa – mere eller mindre end det vil føles ubehageligt tæt på eller langt væk. Mellem dit sofabord og dit tv eller din pejs bør du beregne mindst 60 til 75 cm for at efterlade plads nok til at cirkulere rundt i rummet.

Overvej dine egne behov

Når du vælger det rigtige sofabord til dig eller din familie, bør du naturligvis overveje din livsstil. Har du brug for et bord med meget opbevaringsplads? Overvej et sofabord med opbevaring som for eksempel skuffer. Er du vild med at spille brætspil i stuen? Sørg for, at det er et behageligt bord at samles om. Har du en tendens til at sætte fødderne op på sofabordet, når du ser tv? Måske er en blød puf en bedre mulighed for dig.

Vælg dine materialer omhyggeligt

Til sidst skal du vælge et par materialer, der passer godt til din livsstil og dit rum, inden du kigger efter dit perfekte sofabord. Brug ikke bare træ – der er så mange muligheder derude. Nu hvor glas er udelukket for familier med små børn, skal du tænke på andre muligheder, der kan fungere godt for din livsstil. Hvis du ikke har så meget plads at arbejde med, skal du selvfølgelig vælge et mindre sofabord. Tænk også på, om du vil være i stand til at flytte bordet nemt, eller om du hellere vil have det forankrer rummet permanent. Det er alle spørgsmål, der kan hjælpe dig med at vælge det perfekte sofabord.