Sådan finder du det rette foder til dit kæledyr

Sådan finder du det rette foder til dit kæledyr

juli 19, 2021 Slået fra Af Admin

Foder er dit kæledyrs brændstof, og det er vigtigt at finde det rette foder, så du finder noget, dit kæledyr bryder sig om. Dernæst er det essentielt, at du finder noget foder, der har den rette indholdssammensætning, så dit kæledyr får den næring, det har brug for.

En producent med erfaring kan du ofte gå med

Når du skal finde foder til dit kæledyr, vil du formentlig hurtigt lægge mærke til, at der er et væld af forskellige producenter, som har en masse forskellige produkter til forskellige kæledyr. Når du skal vælge producent, kan det være en fordel at finde en med god erfaring. Inden for dyrefoderbranchen er det et kvalitetsstempel, at nogle har haft deres produkter på markedet gennem rigtig mange år. Det kan indikere, at foderet er af høj kvalitet, og vigtigst af alt kan det betyde, at flere generationer af kæledyr gerne vil spise det foder, der produceres. Det kan eksempelvis være i form af Burgess excel.

Samtidigt er det også vigtigt at undersøge, om den givne producent holder sig opdateret med forskning og ny viden inden for området. Det er gældende i forhold til fodersammensætningen, således du bliver tilbudt foder til dit kæledyr, som har den rigtige sammensætning. Derudover kan en sådan producent også forny sig løbende, hvilket betyder, at du kan få nye typer af foder, så dit kæledyr kan variere kosten og dermed gøre det mere spædende for kæledyret at spise.

https://dyreverdenen.dk/burgess

Find foder passende til dit kæledyr

Det er vigtigt, at det foder, du finder, passer til netop dit kæledyr. De fleste producenter har foder målrettet de forskellige dyr, så det ikke er til at tage fejl af for dig. Derudover er der flere typer af foder til de forskellige dyr, og her er det vigtigt at være skarp på, hvilken næring dyret har behov for. Her kigges der blandt andet på kulhydrat, fedt og protein, hvor det er vigtigt at finde den rette sammensætning. Eksempelvis har yngre dyr brug for meget næring for at kunne vokse, hvilket eksempelvis er i form af protein, mens meget aktive dyr også har behov for noget kulhydrat. Her skal du undersøge, hvad dit kæledyr har behov for, så du på den måde kan finde det rette foder med den rette sammensætning af fedt, kulhydrat og protein.

Hvad kan dit kæledyr bedst lide?

Det handler naturligvis også om, hvad dit kæledyr godt kan lide at spise. Dermed ikke sagt, at du kun skal servere det, der bare går renest hjem, da det naturligvis også handler om at lære dyret at spise foder med den rette næring. Her kan du eksempelvis prøve dig lidt frem med nogle forskellige typer af foder med den rette sammensætning og på den måde finde ud af, hvad dit kæledyr bedst kan lide at spise. Her kan du måske også variere det en smule i løbet af et par måneder, hvis dit kæledyr trænger til det. Nogle kæledyr vil omvendt bare gerne have det samme hver dag.