Få skiftet din eltavle

Få skiftet din eltavle

april 4, 2022 Slået fra Af Admin

Der er mange ting man har i sit hjem, som man ikke tænker over. Ting, man på daglig base tager decideret forgivet. Det kan eksempelvis være at man har rindende vand, et køleskab der ikke larmer, eller måske mest vigtigt, en eltavle. Din eltavle er lidt alteret i alt hvad du fortager dig i dit hjem: det er nemlig den der forbinder alt hvad der minder om elektronik sammen i dit hjem. Derfor er det vigtigt, at den er helt up to date, så du ikke står med et nedbrud.

Hvad er en eltavle helt præcist?

En eltavle er der hvor elnettet i dit hjem samles. Det er der hvor både elnet, sikringer og fejlstrømafbryder er, og den beskytter derfor dig og dit hjem så der ikke er noget der går galt. Ydermere så sørger eltavlen for, at der ikke opstår kortslutninger og overbelastninger. Hvis du derfor ikke ønsker at alt gå helt i koks, så er det vigtigt, at du har den helt korrekte eltavle i dit hjem. 

Skal jeg skifte min eltavle?

Hvis du stadig har sikringer, så kan det være en rigtig fornuftig løsning af undersøge udskiftning af el tavle. Der kan du nemlig få et meget mere moderne system, der ikke er afhængig af sikringer og andre levn fra fortiden. Det er også meget mere sikkert for dig. Men en moderne eltavle, så får du nogen sikkerhedsforanstaltninger, der blandt andet inkluderer at du ikke skal skifte sikringer som går. Det er nemlig sådan, at man på moderne eltavler har en kontakt i stedet for en sikring. Hvis noget går galt slukker kontakten bare, især hvis der opstår overspænding og kortslutninger. Så kan du bare slå knappen til igen, i stedet for at bøvle med sikringer der skal skiftes. 

Kan jeg selv skifte min eltavle?

Nej, nej og atter nej! At skifte en eltavle er noget man skal overlade til professionelle elektrikere, som er autoriseret. Alt hvad der har med elektronik at gøre, er nemlig ikke helt ufarligt. Ydermere, så har du som privatperson ikke adgang til mastesikringerne. Mastesikringerne er dem der skal slukkes for, når du får udskiftning af el tavle. Der er den kun den autoriserede elektriker der kan komme til. Du kan derfor risikere at få enormt kraftige stød med alvorlige konsekvenser hvis du selv forsøger at skifte eltavlen. Du kan dog sagtens selv anskaffe alle materialer til en ny eltavle, så længe at elektrikeren kan godkende det.

Hvem skal jeg så kontakte?

De fleste elektrikere vil kunne udskifte en eltavle for dig, der er dog nogen der specialiserer sig i det. Det kan eksempelvis være hos www.reel-installation.dk der altid har en professionel klar til at tage sig af udskiftning af el tavle. 

Tager det lang tid?

Nej! Heldigvis så er de fleste elektrikere så enormt hurtige, så det er et nemt overstået projekt. Du kommer til at sætte enormt meget pris på at du har fået det gjort, og også at det er gået så hurtigt. Så behøver du nemlig ikke bekymre dig om kortslutninger igen!