Derfor skal du få en professionel til at plante din hæk

Derfor skal du få en professionel til at plante din hæk

september 18, 2021 Slået fra Af Admin

Går du med tanker om at plante en ny hæk? Plantning af en hæk er et stort arbejde, som med fordel kan udføres at en professionel. På den måde er man sikret en godt stykke arbejde og et resultat, som man kan være tilfreds med.  

Der er flere ting at tage stilling til ved plantning af en hæk. Skal man fjerne en gammel hæk først? Hvilken type plante skal man bruge? Alt dette kan man få rådgivning om, når man får hjælp udefra af folk, der har styr på plantning af hæk.  

Sikker på et godt resultat 

Når det gælder plantning af hæk, kan det være en god ide, at få arbejdet udført af en professionel. Disse personer kender alt til, hvordan man planter en hæk på den helt rigtige måde. På den måde er man sikret et godt resultat.  

Det kan kræve forskellige maskiner, når der skal plantes hæk. En minigraver kan eksempelvis blive nødvendig i processen, og dette har de fleste privatpersoner ikke tilgang til. En professionel kan derfor medbringe alt det nødvendige udstyr til plantning af hæk.  

En hæk er et vigtigt element i en have, og det er derfor det hele værd at få udført et pænt og professionelt arbejde. Hækken skal stå der i mange år, hvor den vil vokse sig større. En skæv hæk kan derfor blive meget tydelig.  

Hvilken type hæk? 

Der findes mange forskellige typer planter, som man kan lave en hæk ud af. De har hvert deres udseende, og de egner sig til forskellige ting. Det er altid en god ide at undersøge, hvilke typer, der findes. På den måde er man sikker på, at man finder lige præcis den type hæk, man ønsker sig.  

Nogle af de mest populære hækplanter er liguster og bøg. Ligusterhække ser man mange steder i landet, og det er en populær hækplante. Liguster er en hårdfør plante, som har en smuk grøn farve i de varmere måneder. Om sommeren er der små hvide blomster på planten, og om vinteren har den mørke bær.  

Bøg er en anden populær hæktype. Den forbliver tæt hele året rundt, og det er en meget hårdfør plante. Bøgehække kræver en jordtype, som indeholder god næring.  

Få plantet hæk om foråret eller om efteråret 

Det er ikke lige meget, hvornår man planter en hæk. Forår og efterår er de bedste tidspunkter at plante en ny hæk. Ud af disse to, er efterår det bedste. Her er jorden nemlig fugtig, hvilket er rigtig godt, når man planter hæk. Den fugtige jord gør, at man ikke behøver at tænke så meget på at vande sin nye hæk.  

Det er dog godt at vide, at det er populært at plante hæk om efteråret. Derfor kan det være nødvendigt at booke en tid, hvis man skal have professionel hjælp. Så snart man ved, at man ønsker sig en hæk, kan man tage kontakt til nogle, der har styr på plantning af hæk. Så får man god vejledning og en tid til plantning af hæk.