Der er ingen skam i at søge hjælp til de problemer, du ikke selv kan løse

Der er ingen skam i at søge hjælp til de problemer, du ikke selv kan løse

januar 31, 2022 Slået fra Af Admin

Er I et par, der ikke helt længere kan få enderne til at mødes, så kan det være, at i skal overveje parterapi. Der er bestemt ingen skam ved at søge hjælp der hvor det hele er lidt svært og hvor der er konflikter som i ikke selv kan løse. Når i først er kommet frem til, at i ønsker at forsøge jer med parterapi sammen, for at overkomme jeres konflikter og gnidninger, så viser det styrke og i er allerede godt på vej til at finde en løsning i fællesskab. Der er mange muligheder når det kommer til terapi København. Og lige præcis parterapeut er en ubeskyttet titel, som alle kan kalde sig. Derfor er det vigtigt at i finder frem til en professionel parterapeut, med den nødvendige uddannelse og erfaring indenfor området, så i kan hjælpes godt på vej fra starten. Der skal være en gensidig respekt og tryghed når i tager til jeres parterapeut og derfor er det et godt grundlag, hvis i begge er enige i lige præcis dette. 

At gå til parterapi er ingen svaghed 

Det at gå til en parterapeut er bestemt ikke en svaghed, men en styrke. Det viser at i har en stor kærlighed til hinanden, til trods for at i ikke helt føler i kan få det til at fungere. Her er der en styrke som i kan bruge til at komme endnu stærkere ud på den anden side. Med parterapien er formålet at skabe forståelse og sammen komme frem til en effektiv løsning på de problemer i måtte have. Det kan være hvad som helst, som i ser som en forhindring i at have plads og luft i et glædeligt parforhold. Her kommer der øjne på udefra, der har en erfaring med at se tingene fra en ny vinkel og hjælpe jer ud af den negative spiral som i er havnet i. Det handler om at finde en måde at genskabe de gode vaner og mønstre og genskabe en tryghed mellem jer som par samt en samhørighed der gør, at i selv kan håndtere de eventuelle konflikter der måtte komme i fremtiden. 

Det handler ikke om at ændre på hinanden 

I parterapien er målet ikke at i skal ændre på hinanden og genopfinde jer selv. I er jo blevet forelskede engang og er havnet i en situation, hvor kærligheden er stærk til hinanden, for ellers ville i ikke overveje at gå til terapi sammen. Det handler i den grad om at skabe plads til at kunne tale, lytte og give grobund til accept og anerkendelse. På denne måde kan der skabes en forståelse for hinanden med redskaber i kan bruge til at komme videre med de konflikter i eventuelt måtte have. Der er her ikke nødvendigvis tale om at tage specifikke og konkrete eksempler op, men om at finde evnen til at håndtere de konflikter der måtte opstå. Det betyder at I i fremtiden vil blive bedre til at komme videre fra jeres uenigheder, ved at bruge jeres kærlighed til hinanden.