Der bliver født flere danske børn- Sådan gør du moderskabet nemmere

Der bliver født flere danske børn- Sådan gør du moderskabet nemmere

august 17, 2021 Slået fra Af Admin

En overgang var vi bange for, at den danske befolkning skulle begynde at skrumpe, fordi fødselsraten var betragteligt under 2. Nu er den dog igen stigende, og det skyldes en hel række forældre, der igen har fundet børneglæden frem. Livet som forælder, særligt helt ny forælder er dog ikke nemt. Det er ikke mindst tilfældet, hvis man er mor og derfor er gået igennem en fødsel. En fødsel kan nemlig være en livsomvæltende begivenhed, og hvis du er en af de heldige mødre, kan du sikkert nikke genkendende til det faktum. Fremfor at bruge din tid, som du gjorde engang, bruger du nu allermest tid på at trøste dit barn, skifte bleer og ikke mindst amme.

Ammepuden er en nyttig opfindelse

Der findes desværre ikke nogen snydekode, der på magisk vis kan gøre det hele meget nemmere eller bare eliminere søvnmangel. Der er dog måder, hvorpå de enkelte aktiviteter kan gøres nemmere. Amning kan for eksempel gøres bedre og mere behageligt, hvis du får dig en ammepude. Ammepuder findes i mange forskellige størrelser og udformninger, men grundlæggende set er en ammepude bare en pude, der gør positionen under amning bedre. Uden en ammepude kan du nemlig desværre hurtigt ende med at overbelaste ryg og nakke under de mange timer, du ammer i løbet af dit barns liv. Da du sikkert, ovenpå graviditeten, allerede er forholdsvist belastet i for eksempel ryggen, er det nok ikke lige den slags, du har brug for. Derfor er en ammepude en oplagt ide og et godt køb.

ammepude

En ammepude er dog ikke engang den eneste måde at gøre amningen mere behagelig. De mange timer med et barn ved brystet har fået mange kvinder i det kreative felt, og du kan derfor finde en hel række produkter og tips til amningen, hvis bare du går online. Et af de bedste tips, der her må fremhæves, er dog lister over Tv-serier med den rette længde til amning. Det kan altså betyde episoder på længde lig en session, men det kan altså også betyde, at hele seriens længde er passende til den mængde amning et lille barn har brug for gennem sit liv. Når du er færdig med at se serien, er du således også færdig med at amme dit barn, og så gør det heller ikke noget, at det kan være med til at distrahere fra smerten, når barnet begynder at få tænder.

Ammepuden giver både dig og din baby en sundere holdning, når der bliver ammet, men pas på med at lade dit barn sidde alt for oprejst i ammepuden, da det kan føre til skader på babys ryg og nakke.

Husk at distrahere med spændende legetøj

Det bedste våben i arsenalet mod frustration og søvnmangel er dog legetøj. Find gerne noget legetøj, som dit barn finder interessant og ikke kan lægge fra sig, så er det så meget nemmere at distrahere dem og få bare nogle enkelte minutter for sig selv, mens dit barn bliver klogere på sig selv og verden omkring sig. Det er det hele værd.