Bambusmøbler er den bedste investering for dig der elsker bæredygtighed

Bambusmøbler er den bedste investering for dig der elsker bæredygtighed

januar 26, 2022 Slået fra Af Admin

Bambusmøbler er et godt valg for alle, der ikke ønsker at bruge hele livet på at betale deres gæld af. Bambus vokser så hurtigt og effektivt, at det skaber et robust og let træ, der er perfekt til at bygge næsten alle slags møbler. Faktisk kan du få hele sets af bambus, dette kan være borde, stole og solsenge for eksempel. Du kan se meget mere og købe dine nye møbler hos https://www.tinekhome.com/da/kollektion/bambusmobler-72/

Hvad er bambus og hvorfor er det så effektivt?

Bambus er den hurtigst voksende plante på jorden og trives i næsten alle klima- og temperaturområder, hvilket betyder, at du kan dyrke din egen uden større besvær. Hvis du ikke har plads eller tid til at dyrke din egen bambus, er der mange virksomheder, der dyrker bambus specielt til fremstilling af møbler, da det er blevet et så populært materiale, efterhånden som flere mennesker er blevet opmærksomme på dets rigelighed samt dets miljøvenlige egenskaber. Faktisk tager bambus kun omkring fem år, før det er klar til at blive brugt i byggeriet. Bambus er uendeligt bæredygtigt, da det kun kræver meget lidt vand og ingen kemisk gødning eller pesticider. Det kan høstes uden at dræbe planten (i modsætning til mange andre typer tømmer), hvilket gør det muligt for rodsystemet at fortsætte med at sprede sig og vokse. De modne stængler skæres af i jordhøjde, hvilket stimulerer nye skud til at vokse op af jorden. Bambus fjerner også kuldioxid (CO2) fra luften, mens den vokser, hvilket gør den til en meget miljøvenlig trækilde. Hvis du er bekymret for skovrydning for andre typer tømmer, er bambus en god mulighed for at kunne gøre dit bidrag til at reducere arealforbruget ved at dyrke dit eget træ.

Bambus har utrolig mange fordele og bruges i hele verden

På grund af sin lette vægt og forskellige styrker anvendes bambus i byggemetoder i hele Asien, hvor stål ikke er let tilgængeligt, og bambus er et almindeligt byggemateriale i Japan. Sammenlignet med traditionelle træsorter som f.eks. fyr eller eg er bambus hårdere og mere tæt. Det er også mere hårdfør end mange tropiske træsorter fra nordlige lande, når det gælder modstandsdygtighed over for elementerne, når det anvendes udendørs. Bambus har vist sig at være tre gange stærkere end fyrretræ, når det gælder stødabsorption og modstandsdygtighed over for bøjning. En positiv side af denne lethed er, at det kan reducere vægten på blandt andet møbler såsom spiseborde og m.m. sammenlignet med stål, beton eller mursten til en brøkdel af prisen.

Find din rigtige bambusforhandler

Der er mange der forhandler møbler, men ingen gør det lige så godt som tinekhome. Her kan du finde de bedste bambusmøbler og rådgivning af hvordan du bedst muligt passer på dine møbler. Tinekhome har lavet en hel guide til hvordan du beskytter og behandler dine bambusmøbler. Hos tinekhome har de allerede sørget for at pleje og beskytte dine bambusmøbler på forhånd, men du skal også selv huske passe på dem. Samtidig får du også et supplerende overtræk med til at beskytte med når du køber.